Májrák Program

Október a májrák elleni küzdelem hónapja

Idehaza minden évben mintegy kétezer betegnél fedeznek fel májrákot. A tévhitekkel ellentétben nemcsak a túlzott alkoholfogyasztás, hanem vírusfertőzések és anyagcsere-betegségek is okozhatnak olyan májkárosodást, amelynek talaján nagyobb kockázattal alakul ki májrák. A Gyógyulj Velünk Egyesület szakmai előadással és tájékoztató rövidfilmekkel segíti a májrákban szenvedőket és hozzátartozóikat.

A májrák kialakulási okai és kezelési lehetőségei

Az elsődleges májrák kezelésében több mint egy évtizeden át nem volt jelentős terápiás változás az alkalmazott gyógyszerekben, az újabb eredmények nyomán viszont ebben a betegségtípusban is előretörhetnek az immunterápiák. Ez ugyanakkor nem változtat azon, hogy továbbra is a májdaganat műtéti eltávolítása a legfontosabb lépés a gyógyulásban korai stádiumban. Emellett a betegek egy részénél fontos szerepe lesz továbbra is a tablettás gyógyszerek formájában alkalmazható célzott onkológiai kezeléseknek, a májtumor fizikai roncsolását célzó ablációs és sugárkezeléseknek is. A lehetőségeket és korlátokat dr. Demeter Gyula, a Dél-pesti Centrumkórház onkológusa ismertette a Gyógyulj Velünk Egyesület online betegnapján.

Előadás linkje: itt érhető el

Májdaganatok kezelése: a lényeg 5 percben!

Műtét, helyi kezelések, célzott terápiás gyógyszerek, immunterápiák kilátásai. Mi a különbség a májrák és a májáttét között? Mi jelenthet áttörést a májrák kezelésében? Válaszok a Gyógyulj Velünk Egyesület rövidfilmjében.

Daganat a májban: hogyan kezelhető? Hogyan lehet együtt élni vele?

Immár 3 éve él májrákkal dr. Andreides József. Kezdetben úgy tűnt, egy műtéttel, utókezelések nélkül sikerül végleg meggyógyulnia a betegségből, azonban az kiújult, így újabb beavatkozásokra lett szükség. A kezelésekkel azonban évek óta kordában tudják tartani a folyamatot. Riport a májrák kezelésének orvosi és emberi oldaláról.