10 Ezer Lépés Program

Lépéselőny a rákkal szemben

Átfogó program prosztatarákkal szembesült férfiaknak,
akik szeretnének továbblépni, tovább élni.

Mozgással a prosztatarákos betegek egészségéért

Nem elég csak a kórházban kezelni a prosztatarákot: jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak.

Ezért hívta életre a Gyógyulj Velünk Egyesület, a Magyar Rákellenes Liga és a Janssen Magyarország urológusok, onkológusok, gyógytornászok összefogásával a 10 Ezer Lépés Program elnevezésű országos mozgásprogramot.

Az elnevezés onnan ered, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint az egészség megőrzéséhez legalább napi 10 ezer lépésnyi mozgásra van szükség.

Akár 40 százalékkal is javulhat a túlélési esélye azoknak a prosztatarákos betegeknek, akik a hétköznapi szokásos teendőiken túl hetente három-négy alkalommal legalább fél órán át intenzív testmozgást végeznek.

A prosztatarák műtéte vagy sugárkezelése után a speciális gyógytorna erősíti a vizelettartási-, széklettartási- és ürítési képességet, segít az erekciós problémák orvoslásában. A jobb kondícióban lévő férfiak könnyebben megbirkózhatnak a daganatellenes kezelések mellékhatásaival is. A testmozgás javítja a keringést és a légzéskapacitást, csökkenti a trombózis kockázatát és a szívinfarktus veszélyét, valamint segít a szorongás enyhítésében is.

A program keretében betegtájékoztató füzet és speciális gyógytornavideók érhetők el, valamint rendszeres, célzott mozgásprogramokkal is várjuk az érintett férfiakat. A program minden kiadványa és rendezvénye ingyenes.

A 10 Ezer Lépés Program Facebook oldala: https://www.facebook.com/10ezerlepes

Tekintse meg vagy töltse le a speciális gyógytornagyakorlatokat is tartalmazó betegtájékoztató kiadványt: 10 Ezer Lépés Program tájékoztató füzet

10 Ezer Lépés Program

Téjékoztató füzet - PDF letöltés

10 Ezer Lépés Program

Téjékoztató füzet - ONLINE megtekintés

Elérhető videók

Az ötperces videók segítenek a speciális, otthon is elvégezhető gyakorlatok megtanulásában.

Gyógytorna: kórházi kezelés utáni teendők
Gyógytorna: rehabilitáció
Gyógytorna: medencetorna, intimtorna a mellékhatások csökkentéséért