Egyensúly Emlőrák Rehabilitációs Program

Egyensúly Emlőrák Rehabilitációs Program

Minden emlőrákos beteg rehabilitációjának a diagnózis közlésének pillanatában meg kell(ene) kezdődnie. Az emlőrák felborítja a test, a lélek, a család, a mindennapok egyensúlyát. A Gyógyulj Velünk Egyesület Egyensúly Emlőrák Rehabilitációs Programja ezt az egyensúlyt segít visszaszerezni. A teljes egészében online megvalósuló program emlődaganatos nőknek nyújt segítséget szakmai előadásokkal, 12 alkalmas speciális gyógytornával és személyre szabott egyéni konzultációs lehetőséggel. 

Az Egyensúly Program 2020. őszi rendezvényei a Novartis támogatásával valósulhattak meg.

Az Egyensúly Program korábbi híreit és cikkeit itt találja meg:

Az Egyensúly Emlőrák Rehabilitációs Program csoportos
foglalkozásainak tematikája:

 1. A rendszeres fizikai aktivitás szerepe
 2. A sport és mozgás szerepe a daganatos betegségek megelőzésében, a kiújulási kockázat csökkentésében
 3. Gerinciskola: minden, amit a gerincről tudni kell egy emlődaganat után
 4. Nyiroktorna mint megelőzés és terápia a mellrák után kialakuló ödéma ellen
 5. Az aerob és erősítő edzésformák típusai és élettani hatása
 6. Relaxációs módszerek: hogyan csendesíthetjük le a daganat miatti aggodalmainkat
 7. Koordinációs és egyensúlyproblémák a mellrák műtéte és a kezelések után
 8. Trombózis megelőzése: a daganatok növelik a kockázatot, de azok hogyan csökkenthetők?
 9. Nyújtási technikák elsajátítása
 10. Csontritkulás, csontáttétek, magas törési kockázat, esés – megelőzési tréning
 11. Manuálterápiás lehetőségek emlőműtét után
 12. Ajánlott sport- és szabadidős tevékenységek emlőrák után
Mellrák: mit ajánl és mit nem a dietetikus? Rögzített előadás

Arató Györgyi mellrákból meggyógyult dietetikus élő online előadása a mellrákos betegeknek ajánlott és nem ajánlott étrendről.

Hogyan óvhatjuk meg a szívet az onkológián? Itt megnézheti!

Dr. Kenessey Andrea emlőrákból meggyógyult belgyógyász-kardiológus online rögzített előadása. A Gyógyulj Velünk Egyesület Egyensúly Emlőrák Rehabilitációs Programja keretében elhangzott előadás az onkológiai kezelések szív- és érrendszeri kihatását, a betegek által a szív védelmében megtehető lépéseket ismertette.

Teljesebb felépülés a mellrákból – rögzített előadás

Mit tehet egy mellrákkal szembesült nő azért, hogy kevesebb szövődménnyel, kevesebb maradványtünettel épüljön fel a betegségből? Kapitány Zsuzsanna rehabilitációs szakember, gyógytornász-fizioterapeuta a Gyógyulj Velünk Egyesület Egyensúly Emlőrák Rehabilitációs Program keretében tartott áttekintő előadásában a műtét, a sugárkezelés, az onkológiai gyógyszeres terápiák következményeiről is szólt.

Mellrák: hogyan javíthatók az életkilátások? – online előadás

Dr. Végh Éva klinikai onkológus áttekintő előadása a mellrák kezelésének 2020-as irányelveiről. Szűrések, kontrollok: újdonságok a képalkotó diagnosztikában. Szövettan: a patológiai leletek és molekuláris diagnosztika mint a kezelések iránytűi. Daganatsebészet: műtéti lehetőségek és korlátok. Sugárterápia: sugárkezelések a kiújulási kockázat csökkentéséért. Gyógyszeres kezelések: kemoterápia, célzott onkológiai terápiák, antihormon gyógyszerek, immunterápia. Gondozás, rehabilitáció, pszichológia: nem elég a testet kezelni!

Mellrák: szakszerű és ingyenes segítség a jobb életminőségért - várjuk jelentkezését!

Egyéni online konzultációt, személyre szabott rehabilitációs segítséget és internetes csoportos foglalkozásokat is kínál ingyenesen a mellrákkal szembesült nőknek a Gyógyulj Velünk Egyesület Egyensúly Emlőrák Rehabilitációs Programja 2020. októberben és novemberben. Jelentkezni az egyensuly@gyve.hu címen lehet.

Az ingyenes egyéni konzultáció során a program idején a mellrákos nők rehabilitációjában nagy tapasztalattal rendelkező gyógytornász-fizioterapeuta a jelentkezővel egyeztetett időpontban biztosít négyszemközti konzultációt, amely során átbeszélik az adott beteg állapotát, eddigi kezeléseit, panaszait. A szakember segít személyre szabott rehabilitációs terv összeállításában, hogy melyek azok a lépések, amelyeket a beteg önmaga megtehet állapota javulásáért, a műtét vagy más daganatellenes kezelések szövődményeinek (fájdalmak, kényszertartás, mozgásbeszűkülés, egyensúlyproblémák, nyiroködéma, stb.) elkerüléséért, enyhítéséért. Egyéni gyógytorna foglalkozásra is nyílik lehetőség.

A csoportos foglalkozások szintén díjmentesek és előre meghatározott tematika szerint zajlanak. A jelentkezők kapnak egy linket, amelyen előre egyeztetett időpontban be tudnak lépni interneten és élő hangban és képben követhetik az előadásokat, amelyekhez hozzá is szólhatnak, feltehetik kérdéseiket és egymással is lehetőség nyílik tapasztalatcserére.