Kiadványaink

Kiadványok, szakértő kezekből...

Ingyenesen

Tagjaink, betegeink országszerte és ingyenesen juthatnak hozzá az egyesületünk gondozásában megjelent könyvekhez, melyek a teljesség igénye nélkül próbálnak segítő irányt mutatni.

Európai Klinikai Onkológiai Társaság (ESMO) kiadványa

Prosztatarákról szóló új betegtájékoztató füzet jelent meg: az Európai Klinikai Onkológiai Társaság (ESMO) kiadványa magyar nyelven a Gyógyulj Velünk Egyesület gondozásában látott napvilágot.

A nyomtatott kiadvány az alapoktól a ma elérhető legkorszerűbb terápiákig összefoglalja mindazokat a tudnivalókat, amelyek ismerete segítheti a betegeket és hozzátartozóikat a betegút során, érthetőbbé teheti a szakkifejezéseket, hozzájárulhat az orvos-beteg kommunikáció javításához. A Gyógyulj Velünk Egyesület által magyarul kiadott ESMO Prosztatarák betegtájékoztató kiadvány PDF formátumban a képre kattintva tölthető le PDF formátumban.

Letöltés: innen

Immunterápia mellékhatásai: letölthető útmutató

Megjelent az Immunterápia mellékhatásai című betegtájékoztató füzet: az Európai Klinikai Onkológiai Társaság (ESMO) kiadványa magyar nyelven a Gyógyulj Velünk Egyesület gondozásában látott napvilágot. A Gyógyulj Velünk Egyesület és a Rákgyógyítás.hu szervezésében pedig online betegtájékoztató fórumot szerveztek: dr. Szekanecz Éva, a Debreceni Egyetem Onkológiai Klinikáján az immunterápia mellékhatásait menedzselő munkacsoport vezetője tartott áttekintő előadást, majd megválaszolta a betegek konkrét élethelyzetekre vonatkozó kérdéseit is.

A Gyógyulj Velünk Egyesület által magyarul kiadott ESMO Immunterápiák mellékhatásai betegtájékoztató kiadvány PDF formátumban INNEN TÖLTHETŐ LE:

Májrák: nemzetközi útmutató a hazai betegek számára is

A Gyógyulj Velünk Egyesület gondozásában magyar nyelven is megjelent az Európai Klinikai Onkológiai Társaság (ESMO) májrákról szóló nemzetközi betegtájékoztató füzete.

A Gyógyulj Velük Egyesület az ESMO-val kötött megállapodás révén magyarra fordíttatta a nemzetközi szakmai szervezet által a betegek és hozzátartozók számára a májrák diagnosztikai és terápiás lehetőségeiről összeállított útmutatót. A 45 oldalas kiadványt a betegszervezet kinyomtatva eljuttatja a társ civil szervezetekhez és a májrákos betegeket kezelő intézményekbe is. A 2020-ban publikált eredeti, angol nyelvű kiadvány eddig görög, spanyol, héber és szlovák nyelven volt elérhető, ez bővült ki most a magyar változattal. A nemzeti kiadásokat csak eltérés és kiegészítés nélküli fordításban engedélyezi az ESMO közzétenni, így az időközben bekövetkező esetleges terápiás módosítások akkor kerülhetnek be a lefordított anyagokba, miután az ESMO is frissíti az eredeti kiadást.

A magyar nyelvű kiadást az Ipsen támogatása tette lehetővé. A kiadvány az ESMO hivatalos oldaláról teljes egészében letölthető PDF formátumban.

Molekuláris diagnosztika és célzott kezelések

Az utóbbi években forradalmi változások zajlanak a rákgyógyításban: számos ráktípusnál váltak elérhetővé a célzottan ható készítmények, amelyekkel sok esetben gyors állapotjavulást lehet elérni. Ennek azonban az a feltétele, hogy a gyógyszert a megfelelő beteg kapja

Nemcsak gyakran hangoztatott mondás, hanem orvosi tény, hogy nincs két egyforma daganat. Ezért is kell óvatosan bánni a betegségek összehasonlítgatásával, különösképpen pedig a kívülállóktól érkező jó tanácsokkal. Molekuláris diagnosztikára akkor van szükség, ha annak eredménye befolyásolja a gyógyszerválasztást, ha nagyobb esélyt ad arra, hogy hatékony kezelési tervet lehessen felállítani.

Ezen kiadványunk a molekuláris patológia és a célzott kezelések logikáját és legfontosabb jellegzetességeit igyekszik szakértő szerző áttekintése nyomán közérthetőbbé tenni.

Prosztatarák: meggyógyulni vagy együtt élni a kórral

A prosztatarák a férfiak körében Magyarországon a tüdő-és vastagbélrák után a harmadik leggyakrabban előforduló daganat. Több tízezer beteghez évente több mint 4000 férfi „csatlakozik”, akiknél diagnosztizálják ezt a betegséget.

Ez a füzet azoknak a betegtársaknak kíván a kezelésekről és azok mellékhatásairól, a szükséges életvitelről átfogó ismereteket nyújtani, akik a gyógyító ellátásban való passzív részvételükön túlmenően szeretnének tudatos betegként tenni magukért, készek aktívan részt venni a gyógyulásuk érdekében az ajánlott életvitel kialakításában.

Bízunk abban, hogy a füzetben található információkat eredményesen tudják hasznosítani a betegségük leküzdésére irányuló küzdelemben.

Emésztőrendszeri daganatos betegségek és kezelésük

Sajnálatos tény, hogy az emésztőrendszer daganati közül a vastag- és végbélrák az egyik leggyakoribb fajta, mind a nők, mind a férfiak körében. Reménysugarat nyújtó adat azonban, hogy korai felismerés és a folyton fejlődő terápiák eredményeképpen, nagy százalékban gyógyítható, illetve a felismeréstől számítva az onkológiai kezelések az élet időtartamát számottevően meghosszabbítják.

Tájékoztató füzetünk segítséget kíván nyújtani a rákgyógyítás egyik módjának a kemoterápiának a megismeréséhez, a terápiára való felkészüléshez, a kezelések alatti és azt követő időszak életvezetéséhez. A gyógyulásért folytatott harc sikerének egyik feltétele, hogy megismerjük a terápiánk működési mechanizmusát, életvitelünkkel, táplálkozásunkkal alkalmazkodni tudjunk az adott állapotunkhoz.

Hiszünk abban, hogy a gyógyító ellátásban való passzív részvételen túlmenően, mindannyian tehetünk gyógyulásunkért. Bízunk benne, hogy kiadványunk is segít ebben.

Mellékhatások: elkerülni vagy átvészelni a tüneteket

Nagy lelki megterhelés magával a rák hírével szembesülni, ám az egyszeri nagy trauma után sem könnyű időszak következik. Nap, mint nap meg kell küzdeni a gyógyítási folyamat minden állomásának kihívásaival, ami sokszor embert próbáló feladat.

Kiadványunk célja, hogy csökkentsük a kiszolgáltatottság érzését, tudással és felkészültséggel hozzájáruljunk ahhoz, hogy betegtársaink és családtagjaik is jobban megérthessék, mi és miért történik a kezelések során. Hiszünk abban, hogy ha megértjük a mellékhatások okait, ha átlátjuk mit tehet értünk az orvos és mit tehetünk mi magunkért, akkor már az első lépést megtettük ahhoz, hogy a várt javulás bekövetkezzen.

Próbáljunk a mellékhatásokra ne mint a sors büntetésére, hanem mint a jövőbe való befektetésre tekinteni! Bízunk abban, hogy füzetünk segítségükre lesz ebben.

50 kérdés, 50 válasz: Prosztatarák

Az 50 kérdés – 50 válasz: Prosztatarák kötet hét fejezetben tárgyalja a legfontosabb kérdéseket, amelyek egy prosztatarák diagnózisa után a betegben és a családtagjaiban felmerülhetnek. A tájékozott, a betegségbe és a kezelésekbe nem passzívan beletörődő, hanem önmagukért aktívan cselekvő betegek nagyobb eséllyel győzhetik le a rákot. Fontos, hogy minél nagyobb arányban legyenek a betegek között azok, akik ismerik a betegségüket, s hogy önmaguk mit tehetnek a gyógyulásért, a javulásért: tudatos betegek, akik nem alárendeltjei kezelőorvosuknak, hanem partnerek a gyógyulásban. Ezt szolgálja a kötet, amelyet közérthető szóhasználata és praktikus szerkezete révén haszonnal forgathatnak betegek, családtagok és segítő szakemberek is a betegút minden fázisában.

A prosztatarák kötet teljes tartalma elérhető itt:

50 kérdés – 50 válasz a prosztararákról | Rákgyógyítás (rakgyogyitas.hu)

200 kérdés, 200 válasz: Emlőrák

A 200 kérdés – 200 válasz: Emlőrák kötet közérthető módon ismerteti az emlődaganatok kialakulásának hátterét, bemutatja a legkorszerűbb szűrési és diagnosztikai módszereket, részletesen foglalkozik a műtéti típusokkal, az operációra való felkészüléssel, a műtét utáni időszak nehézségeivel, a rehabilitációval. A könyv sorra veszi a sugárkezelések lehetőségeit és fajtáit, részletesen foglalkozik a kemoterápiák, a célzott onkológiai kezelések, a hormonterápiák jellemzőivel. Számos cikket szánnak a mellékhatásoknak, ismertetik a panaszok elkerülésének, csökkentésének lehetőségeit, írnak a fájdalomcsillapításról, életmódbeli kérdésekről, az orvosi döntések hátteréről, az áttétek rizikójáról, kitérnek a betegséggel járó lelki megpróbáltatásokra, valamint a sok félreértésnek alapját adó alternatív módszerekre is.

A mellrák kötet teljes tartalma elérhető itt:

200 kérdés – 200 válasz az emlőrákról | Rákgyógyítás (rakgyogyitas.hu)

200 kérdés, 200 válasz: Veserák, húgyhólyagrák, prosztatarák, hererák

Most is országszerte és ingyenesen juthatnak hozzá a betegek az egyesületünk gondozásában megjelent könyvhöz, amely 243 oldalon foglal össze csaknem minden tudnivalót, ami a veserákról, a húgyhólyagrákról, a prosztatarákról és a hererákról betegként vagy beteget segítő családtagként felmerülhet. 200 kérdésre 200 közérthetően megfogalmazott választ ad a könyv mindazokról a problémákról, amelyekkel egy veserákkal,húgyhólyagrákkal, prosztatarákkal vagy hererákkal szembesült beteg találkozhat. A kötet a teljességre törekedve ismerteti a betegségek kialakulásának hátterét, bemutatja a diagnosztikai módszereket, részletesen foglalkozik a műtéti típusokkal, az operációra való felkészülés és a műtét utáni időszak nehézségeivel. A könyv bemutatja a sugárkezelések lehetőségeit és korlátait, részletesen taglalja a kemoterápiák, célzott onkológiai kezelések, immunterápiák jellemzőit. Vaskos részben tárgyalja a mellékhatásokat, azok elkerülésének, csökkentésének lehetőségeit, kitér a betegséggel járó lelki megpróbáltatásokra is.

200 kérdés, 200 válasz: Vastagbélrák és végbélrák

A második leggyakoribb daganat típus Magyarországon a vastag-és végbélrák. Évente tízezren szembesülnek vele, így hát sokak kérdéseit igyekszik megválaszolni 224 oldalon, eddigi legátfogóbb kiadványunk.

200 kérdésre 200 közérthetően megfogalmazott, részletes választ ad a könyv mindazokról a problémákról, amelyekkel egy daganatos beteg szembesülhet. Örökölhető a vastagbélrák? Milyen szűrésre küldje a beteg a családtagjait? Milyen gyógyulási statisztikák ismertek? Hogyan készítik fel a betegeket a műtétre? Hogyan zajlik a végbélrák sugárkezelése? Kinek lehet szüksége sztómára? Milyen mellékhatásokra kell felkészülni, hogyan lehet azokat mérsékelni? Miként csillapíthatók a fájdalmak? Milyen étrend, milyen vitaminok, mely védőoltások, milyen típusú gyógytorna segítheti az állapotjavulást? Mindez csak néhány kérdés a kétszázból…

A kérdéssorra kidolgozott válaszok a széles körű ismeretterjesztés jegyében felkerültek a Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért Alapítvány által űködtetett www.rakgyogyitas.hu nonprofit betegtájékoztató portálra is.

A vastagbélrák és végbélrák kötet teljes tartalma elérhető itt:

200 válasz a vastagbélrákról és végbélrákról | Rákgyógyítás (rakgyogyitas.hu)

Szeretné kézben tartani kiadányainkat?

Csak kérnie kell!

Pár mondatban most megválaszoljuk azokat a bizonyos fel nem tett kérdéseket és lehetőséget biztosítunk a megrendelésre.

Kiadványaink változó időközönként jelennek meg. A megjelenések dátuma függ a témakörök aktualitásától, illetőleg szerzőink „tollától” is. Újdonságainkról minden esetben értesítjük kedves tagjainkat.

Mivel tudjuk, hogy mindenkinek szüksége van segítségre, így megpróbálunk minél több területet felölelni és minél több segítséget nyújtani kedves betegeinknek.

Igen. Kiadványainkat országosan, ingyenesen juttatjuk el megrendelőink számára. Az igényt a megrendelőlap kitöltésével tudja eljuttatni hozzánk.

Egyelőre online még nem hozzáférhetőek kiadványaink, de dolgozunk a megoldásokon. Célunk, hogy oldalunkon is olvashatóak legyenek.

Természetesen. A megrendelőlap kitöltésével, melyet eljuttat hozzánk, tudja megrendelni a kiválasztott kiadványt, melyet ingyenesen szállítunk ki Önnek.

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig a legújabb, legaktuálisabb információk, köztük új kiadványaink megjelenései, is eljuthassanak Önhöz!