200 kérdés és 200 válasz: Vastagbélrák és végbélrák

200 kérdés és 200 válasz: Vastagbélrák és végbélrák

A második leggyakoribb daganat típus Magyarországon a vastag-és végbélrák. Évente tízezren szembesülnek vele, így hát sokak kérdéseit igyekszik megválaszolni 224 oldalon, eddigi legátfogóbb kiadványunk.

200 kérdésre 200 közérthetően megfogalmazott, részletes választ ad a könyv mindazokról a problémákról, amelyekkel egy daganatos beteg szembesülhet.
Örökölhető a vastagbélrák? Milyen szűrésre küldje a beteg a családtagjait? Milyen gyógyulási statisztikák ismertek? Hogyan készítik fel a betegeket a műtétre? Hogyan zajlik a végbélrák sugárkezelése? Kinek lehet szüksége sztómára? Milyen mellékhatásokra kell felkészülni, hogyan lehet azokat mérsékelni? Miként csillapíthatók a fájdalmak? Milyen étrend, milyen vitaminok, mely védőoltások, milyen típusú gyógytorna segítheti az állapotjavulást?
Mindez csak néhány kérdés a kétszázból...

A kérdéssorra kidolgozott válaszok a széles körű ismeretterjesztés jegyében felkerültek a Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért Alapítvány által működtetett www.rakgyogyitas.hu nonprofit betegtájékoztató portálra is.

Kiadványaink ingyenesen elérhetőek!