sajtómegjelenések

Sajtójelentés

A Gyógyulj Velünk Egyesület 2014-ben az emésztőszervi daganatos betegségeket, azon belül a kolorektális daganatokat helyezte fókuszba, ugyanakkor fontos lépés volt, hogy az emésztőrendszeri tagozat mellett megalakult az uroonkológiai tagozat is. A betegszervezet emellett daganattípustól függetlenül megnyilvánult több olyan társadalmi-egészségpolitikai kérdésben, amelyek generálisan érintik a daganatos betegeket, mint a célzott onkológiai terápiák elérhetősége, a diagnosztikai várólisták vagy a rákszűrés kérdése. A mellékelt dokumentumban olvashatják a 2014.

Vastagbélrák: akkor lesz halálos, ha hallgatunk róla

Ha évente 10 ezer ember szembesül a vastagbélrák diagnózissal, s egy kezdeti jóindulatú elváltozásnak átlagosan 10 év kell ahhoz, hogy rosszindulatú tumorrá fajuljon, a két szám szorzata 100 ezer. Ennyi embert fog orvosa a következő 10 évben vastagbélrákkal szembesíteni azok közül, akikben már ma is ott lehet a daganat vagy a rákmegelőző állapot, de panaszok híján még nem tudnak róla. Mindannyiunk közös felelőssége, hogy időben meg lehessen állítani a betegséget, ezért kell minden fórumon folyamatosan napirenden tartani a témát – hangzott el azon a budapesti kampányzáró sajtótájékoztatón, ahol kihirdették a március és október között zajlott országos vastagbélrák médiapályázat eredményeit.

Könnyebb a hozzáférés a korszerű terápiához

Korábban hírt adtunk egy betegtársunkról, akinek szomorú történetét megismerve egyesületünk sajtókampányt indított annak érdekében, hogy hazánkban is mihamarabb elérhetővé váljanak a betegek számára a legkorszerűbb terápiák. Az akkor nyilatkozó betegtársunkkal a közelmúltban egy újabb riport készült, ami az ECHO Tv Mozaik című műsorában is megjelent.

A riport megtekinthető erre a linkre kattintva: Riport

Beszélgetés a Kossuth rádióban a vastagbéldaganatról

A Kossuth Rádió Tér-Idő c. tudományos műsorának tegnapi és mai adásában a vastagbélrák nemzetközi hónapja kapcsán Bodoky György onkológus professzor, Kopper László patológus professzor, Rohánszky Magda onkopszichológus és az Egyesület elnöke, Lakos István beszélgettek a műsor szerkesztőjével.

Oldalak